Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Wat is een debit card?

Een debit card is ongeveer gelijk aan een credit card waarmee betaald kan worden in de meeste tankstations, restaurants en andere winkels. De enige voorwaarde is dat de winkel aangesloten moet zijn bij de organisatie Mastercard. In dit artikel vind je meer informatie over debit cards.

Het verschil tussen een debit card en een credit card is dat bij een creditcard achteraf geld wordt afgeschreven. Bij een debit card moet er vooraf geld worden gestort voordat er mee kan worden betaald. Wanneer er geen saldo op een debit card zit, kan er niet worden betaald. Dit is dan ook een groot voordeel voor mensen die financiële problemen hebben. Er kan namelijk nooit meer uitgegeven worden dan dat er op de debit card staat. Het betalen van boeterente is dus niet meer nodig.

Naast het voordeel dat je niet rood kan staan, en dus geen boeterente hoeft te betalen, is het daarnaast ook erg veilig. Tegenwoordig is is online bankieren een hot item. Ook frauders zijn hiervan op de hoogte. Het betalen met een debit card is stukken veiliger dan andere online bankier manieren. Wanneer het geld op is, is het op en kan er niks meer worden opgenomen. Het betalen met een debit card in een webwinkel is hierdoor erg veilig.

Naast betalen in (web)winkels is het ook mogelijk om geld op te nemen. Echter kost dit bij verschillende debit card maatschappijen geld. Er zijn dan ook verschillende debit cards verkrijgbaar die verschillende kosten rekenen voor het opnemen van geld. Daarnaast rekenen de verschillende debit card aanbieders ook vaste kosten per jaar of per transacties. Het is dan ook verstandig om van te voren goed door te nemen welke debit card het voordeligst in uw geval is.

Comments are currently closed.