Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Geld lenen weer goedkoper

Geld lenen weer goedkoper

Onlangs is geld lenen weer een stukje goedkoper geworden. Defam heeft namelijk de rentetarieven nog verder verlaagd. Tot vorige maand was het laagste rentetarief nog een rentetarief van 4,9%. Het rentetarief is nu zelfs gedaald naar 4,5% Geld lenen is daarmee weer een stukje goedkoper geworden. Het verschil met andere banken begint nu ook steeds meer en meer op te lopen. Waar in het verleden het verschil met een maatschappij als Freo nog maar is 0,1% was, is het verschil nu 0,5%. Zeker bij de grotere leningen maakt dit een fors verschil.
Als we een rekenvoorbeeld maken zou dit er als volgt uit kunnen komen te zien:
Stel u heeft nu een lening van € 35.000,- tegen 5% bij Freo. Als u deze lening omzet naar Defam, en u zou dit kunnen doen tegen een rente van 4,5% dan bespaart u toch weer € 175,- op jaarbasis.
En dat is toch eenvoudig en snel verdiend.

4,5% voor iedereen?

Helaas moeten wij u hier teleurstellen. De 4,5% is niet voor iedereen. Stel dat u bijvoorbeeld geen koopwoning heeft dan moet u toch iets duurder geld gaan lenen. De 4,5% is alleen te verkrijgen als WOZ krediet. Een WOZ Krediet kunt u alleen krijgen als u een koopwoning heeft. En dan zijn er zelfs nog een aantal randvoorwaarden. U mag bijvoorbeeld maximaal geld lenen tot 150% van de WOZ waarde -/- uw hypothecaire inschrijving. Als u een huurwoning heeft kunt u overigens nog altijd voordelig geld lenen. De rentekorting die mensen met een WOZ Krediet krijgen bedraagt namelijk slechts 0,2%. Met een huurwoning kunt u bij Defam dan nog altijd lenen tegen het lage rente van 4,7%.

Waar kan ik aanvragen

U kunt als consument niet rechtstreeks bij Defam aanvragen. Dit moet altijd via een intermediair. De intermediair kan u ook gelijk advies geven over de vormen van geld lenen die er zijn, en u kunt een keuze maken uit wat voor u de beste kredietvorm is. Geïnteresseerd in een lening vanaf 4,5%? Dan kunt u hier direct aanvragen!

,

Comments are currently closed.