Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Lenen

Anno 2013 vinden wij als maatschappij, het lenen van geld geen probleem. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor het financiële steuntje in de rug van het lenen. En wanneer je de kosten van geld lenen vergelijkt per aanbieder, vind je zo een gepaste lening. Houd er echter rekening mee dat geld lenen altijd geld kost. Hoeveel geld het lenen kost, hangt af van de rente, de hoogte van het bedrag en de looptijd.

Welk krediet?

Het lenen van geld kan in de vorm van veel verschillende kredieten. Je kunt bijvoorbeeld een lening ontvangen op de aankoop van je auto. Je ziet dit soort kredieten vaak in de vorm van “Betaal nu de helft, en de andere helft over 3 jaar”. Het is echter van belang, er rekening mee te houden dat geld lenen, altijd geld kost. Je doet er verstandig aan, een lening te nemen waarvan de looptijd niet langer is dan de levensduur van de auto. Zo voorkom je dat je geld betaald voor een auto die je niet meer in bezit hebt.

Een andere populaire vorm van geld lenen is een hypothecaire lening. Met een hypothecaire lening, leen je geld voor de aankoop van vastgoed. Vaak wordt er een hypotheek afgesloten voor de aankoop van een huis. Het onderpand van de lening is het huis. Wanneer jij niet aan je verplichtingen kunt voldoen, mag de kredietverstrekker (vaak de bank) het huis verkopen.

Minileningen zijn een vorm van lenen die vooral de laatste jaren erg in populariteit stijgt. Met een minilening kun je enkele honderden euro’s lenen. Zo’n minilening kost vaak weinig geld, mits je het bedrag op tijd aflost. Wanneer dit niet lukt, worden de kosten van de lening vaak flink hoger. Het nemen van een minilening is alleen verstandig, wanneer je weet dat je de lening binnen het termijn kunt aflossen.

BKR registratie

Wanneer je een lening aanvraag doet bij een kredietverstrekker, worden je gegevens vaak gecontroleerd bij het bureau krediet registratie. Dit bureau heeft informatie omtrent jouw lening in het verleden en het heden. De kredietverstrekker krijgt informatie over jouw betaalgedrag.

Wanneer je niet aan je betalingsverplichting kan voldoen, kan je een negatieve BKR registratie krijgen. Dit maakt de kans op toekenning van toekomstige leningen aanzienlijk kleiner. Dit maakt het alleen maar belangrijker om altijd aan je betalingsverplichtingen te voldoen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening voor consumenten waarbij de lener het geleende bedrag in één keer ontvangt. De lening wordt terug betaald in termijnen. De betaling van ieder termijn bevat een aflossing en een deel rente over de restschuld.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt de looptijd van te voren vastgesteld. Je weet dus precies wanneer je de lening volledig hebt afgelost. Het is niet mogelijk om het afgeloste saldo opnieuw te lenen zoals bij een doorlopend krediet.

De kosten van een persoonlijke lening zijn hoger dan de koste van een hypothecaire lening. Dit komt doordat de kredietverstrekker meer risico loopt door het ontbreken van een onderpand. Een persoonlijke lening kan voor van alles worden gebruikt, zoals het kopen van een boot, het verbouwen van een huis of voor een welverdiende vakantie.

Bij aanvraag van een persoonlijke lening wordt er gecontroleerd of je geen negatieve BKR registratie hebt. Deze registratie heb je, wanneer je niet betalingsverplichting hebt voldaan bij eerdere leningen.

 

 

, , ,

Comments are currently closed.