Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Soorten Autoverzekeringen in Nederland

De kans dat u met uw auto een ongeluk veroorzaakt is relatief groot. Gemiddeld maakt een Nederlander dit drie maal in zijn leven mee. De meeste gevallen gaat het om een klein ongeval, bijvoorbeeld het rijden tegen een paaltje, echter komen er 200 mensen ieder jaar om bij een auto ongeluk. Bij auto ongelukken wordt er veel schade veroorzaakt. Daarom is het verplicht voor iedere autobezitter een auto verzekering af te sluiten.

Er bestaan drie soorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten. Het grootste verschil tussen deze verzekeringen is de hoogte van de vergoeding. U ziet dit dus ook terug in de kosten. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende verzekering die u kunt afsluiten, maar dit is niet verplicht. Een auto verzekering wordt naarmate de auto ouder wordt goedkoper. Dit komt omdat oude auto’s een stuk minder waard zijn, waardoor de verzekeraar minder hoeft te vergoeden.

De goedkoopste autoverzekering is de WA-verzekering, ook wel bekend als de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. De WA-verzekering beschermt de verzekerde tegen het risico van aansprakelijkheid. Over het algemeen vergoed de verzekeraar alle zaak- letselschade. Alleen wanneer er opzet in het spel is wordt er niks vergoed door de verzekeraar.

Daarnaast kunt u kiezen voor de WA + Gedeeltelijk Casco. Hier zijn er ook verschillende aanvullende posten verzekert. Naast de schade die u zelf veroorzaakt, vergoed de verzekeraar ook de schade die is ontstaan door brand of natuur, hierbij kunt u denken aan storm of schade die door dieren zijn aangebracht. Daarnaast wordt de schade vergoed bij diefstal, of wanneer u beschadigingen aan uw autoruit heeft door rondspringende steentjes.

De laatste auto verzekering is de WA + Volledig Casco (all-risk). Bij deze verzekering geldt dat er een standaard eigen risico van 150 euro per gebeurtenis wordt gevraagd. Overigens is het wel mogelijk om dit eigen risico af te kopen. Bij deze verkering wordt al uw schade vergoed.

Naast de hierboven benoemde verzekeringen kunt u ook verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bijvoorbeeld de Verhaalrechtsbijstanddekking. U wordt dan financieel ondersteund wanneer u juridische hulp moet inschakelen bij het verhalen van schade aan uzelf of uw auto. Een andere aanvullende verzekering is de Ongevallen Inzittenden. Hierbij zijn eventuele bijrijders ook verzekering in het geval van invaliditeit. En laatst kunt u ook nog een Vervangend Vervoer verzekering afsluiten. Deze verzekering verzekerd de kosten van de huurauto of van het openbaar vervoer, wanneer u tijdelijk niet over een auto beschikt.

Comments are currently closed.