Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Koersval van Bitcoin na technische problemen bij wisselsite

Afgelopen vrijdag is de koers van de bitcoin wederom in een vrije val gekomen. De oorzaak van de koersval blijkt een technisch probleem te zijn bij de wisselsite Mt. Gox.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt door Mt. Gox dat alle bitcoinstransacties door een technisch probleem tijdelijk stilgelegd zijn. Bitcoins kunnen op de website niet meer in andere valuta worden omgewisseld.

De problemen op de bitcoinbeurs zijn grotendeels te danken aan steeds toenemende aantal Bitcoin transcacties. Mt Gox heeft aangegeven dat ze tijdelijk een pauze in zullen moeten lassen om de stand van zaken op te nemen om de technische problemen op te kunnen lossen. Zij gaven aan dat de wisseldienst hoogstwaarschijnlijk enkele dagen stil te liggen komt. Mt. Gox heeft aangegeven dat ze vandaag (maandag 10-02-2014) met een update komen.

De waarde van één Bitcoin lag afgelopen vrijdag rond het middaguur op ongeveer 500 euro. De wisselkoers was afgelopen maandag vrij stabiel, waarbij de waarde rond de 700 euro lag.

Bitcoin is een nieuwe digitale valuta die de afgelopen maanden erg veel in de aandacht heeft gestaan. Bitcoins zijn eigenlijk stukjes digitale code die onderling geruild kunnen worden. De bitcoins worden opgeslagen op personal computers of bij een speciale dienstverlener die Bitcoins opslaat. De website Mt. Gox biedt diensten aan waar bitcoins met euro’s, dollars of andere valuta gekocht en verkocht kunnen worden.

Comments are currently closed.