Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Horeca Payrolling

Steeds meer ondernemers maken gebruik van payrolling services. In verschillende branches zoals de horeca is payrolling al bijna niet meer weg te denken. Horeca ondernemers zijn erg bewust van de verschillen tussen hoog en laagseizoen. Het is voor Horeca ondernemers dan ook erg belangrijk om de mogelijkheden te hebben om personeel te betalen voor het aantal gewerkte uren en niet voor de uren waarin er niet gewerkt kan worden. Voor Horeca ondernemers is het bijhouden van plus- en minuren een erg tijdrovende bezigheid, tevens is de horeca CAO voortdurend in verandering. Daarvoor kan een payroll bedrijf Horeca ondernemers helpen om de administratie4ve handelingen volkomen uit handen te geven.

Hoe werkt payrolling precies?

Wanneer een ondernemer gebruik maakt van payrolling diensten betekent dat, dat de werknemers op papier voor het payroll bedrijf werken. De payroller wordt de juridisch werkgever, waarbij alle administratieve zaken door de payroller worden overgenomen. Hierdoor hoeft de Horeca werkgever niet meer om te kijken naar contracten, de belastingdienst het UWV etc. Voor de werknemer zal er over het algemeen niet veel veranderen, op de werkvloer zullen ze bij de zelfde baas blijven werken, alleen zal het payroll bedrijf voortaal juridisch werkgever zijn. Het voordeel voor werknemers is dat ze op deze manier ook een ervaren werkgever hebben, waarbij ze terecht kunnen met financiele vraagstukken en waar ze altijd verzekerd zijn van uitbetalingen.

Als werkgever blijft de selectie van het personeel, de planning en het dagelijks contact met de medewerkers hetzelfde als voorheen en blijven ook de verantwoording van de werkgever. De werkgever zal dus op de werkvloer geen veranderingen ondervinden, alleen zal de bedrijfsnaam op de loonstrook veranderen.

Kortom payrolling biedt voor Horeca ondernemers verschillende voordelen. Hieronder de voornaamste voordelen opgesomd:

-Kosten besparend

-Verminderen van risico’s

-Vermindering van ziekteverzuim

-Flexibele contracten

 

Comments are currently closed.