Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Bitcoins kopen anno 2014

Wanneer we u enkele jaren geleden hadden gezegd dat het mogelijks interessant kon zijn om bitcoins aan te kopen had u ons waarschijnlijk niet geloofd. De recente koersontwikkeling heeft echter bij veel mensen het potentie van een digitale munteenheid als de bitcoin in één klap duidelijk gemaakt. Bitcoins worden door veel mensen en in diverse landen nu reeds aanzien als de munteenheid van de toekomst. Het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de traditionele banken staat op een zeer laag pitje en dus wordt er gezocht naar andere mogelijkheden om transacties uit te voeren. Wat dat betreft kan de bitcoin mogelijkerwijs de perfecte oplossing bieden.

Hoe bitcoins kopen?

Er heerst vandaag de dag nog steeds een belangrijk misverstand met betrekking tot het aankopen van bitcoins. Veel mensen denken nog steeds dat er geen structureel bestaat tussen het aankopen van een bitcoin en beleggen in bitcoins. Dat is uiteraard wel het geval. Wanneer u wil beleggen in bitcoins, dan koopt u een zogenaamde CFD. Gaat u bitcoins kopen, dan zult u daadwerkelijk de virtuele munten in een portefeuille moeten bewaren. In dat geval gaat het dus niet zomaar over een positie op de beurs, maar over echte digitale munten waar u bijvoorbeeld probleemloos een betaling mee kunt uitvoeren. Anno 2014 is vooral het kopen van bitcoins erg populair.

Wat doen met uw aangekochte bitcoins?

Wanneer u bitcoins heeft aangekocht zult u over een speciale beveiligde online portefeuille moeten beschikken. Het is met andere woorden niet verstandig om zomaar uw bitcoins ergens op te slaan zonder dat u er echt zeker van bent dat, dat op een veilige en correcte manier gebeurt. Van zodra u bitcoins heeft aangekocht kunt u er op verschillende manieren mee werken. U kunt er een transactie mee doen en dus een betaling mee uitvoeren, maar u kunt ze ook terug inwisselen wanneer de koers bijvoorbeeld gunstig is. Het mag duidelijk zijn, wanneer u een klein beetje extra diversiteit wil inbrengen in uw portefeuille, dan kan bitcoins kopen zeker en vast interessant zijn.

, , , , , , ,

Comments are currently closed.