Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Hoe vind je een goedkope autoverzekering

De ene automobilist betaal veel meer voor zijn autoverzekering dan zijn buurman, maar wie autoverzekeringen vergelijkt kan veel besparen. Zelf heb ik zo 248 euro bespaard.

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste allrisk autoverzekeringen loopt op tot 500 euro per jaar. Dit betekent niet deze dure autoverzekeringen ook beter zijn. Vaak niet zelfs. Maar wie puur op prijs kiest is bij schade duur uit.

Let bij het kiezen van een autoverzekering op dat je niet onderverzekerd bent. Een goedkope WA autoverzekering wordt aanbevolen voor auto’s ouder dan 8 jaar, maar dekt alleen schade die anderen wordt toegebracht. Een WA + beperkt casco dekking dekt ook verschillende schades aan de eigen auto en wordt aanbevolen voor auto’s van 5 tot 8 jaar oud. Nieuwe en jonge auto’s verzeker je allrisk.

De allrisk autoverzekeringen die het beste scoren op kwaliteit bieden een bovengemiddelde aanschafwaarde garantie tot 3 jaar. Er zijn ook autoverzekeraars die daarna niet de dagwaarde uitkeren bij totaal verlies van de auto, maar daar 10% bovenop doen. Dat is financieel interessant als je auto ooit gestolen wordt of total loss raakt. De beste autoverzekeringen keren dan tot duizenden euro’s extra uit.

Een goede autoverzekering biedt ook goede voorwaarden rondom hulpverlening, vervangend vervoer en reparatie. Je moet er rekening mee houden dat je meestal geen vrije keus hebt voor reparatie van schade. In sommige gevallen kun je dit wel krijgen, maar dan betaal je extra. Veel autoverzekeraars bieden vervangend vervoer bij schade, maar niet alle. Soms is de dekking ook maar heel beperkt.

Een no-claim beschermer is een verzekering waarmee je een schade per jaar kunt claimen zonder dat het ten koste gaat van de no-claimkorting. Het aantal schadevrije jaren wordt wel aangepast, dus het voordeel vervalt als je overstapt naar een andere autoverzekeraar. Wanneer je auto heb met veel accessoires zoals een trekhaak en nieuwe velgen, dan is het de moeite waard om rekening te houden met de accessoire dekking. Daarin bestaan grote verschillen.

Comments are currently closed.