Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Excel boekhouden vs Online boekhouden

Wanneer je als ondernemer gaat starten, ben je verplicht om enkele administratieve zaken op orde te houden. Deze financiële administratie van een onderneming noemt men de boekhouding. Bij een boekhouding houdt je bij wat je inkomsten en uitgaven op papier als op de rekening zijn.

BTW en boekhouden

Het is als ondernemer verplicht om een BTW boekhouding en andere administratie goed op orde te hebben. Wanneer je precies wilt weten wat er allemaal onder de administratie valt, kun je hiervoor bij De Belastingdienst terecht. Wanneer je een btw boekhouding wilt bijhouden, kun je hiervoor verschillende softwarepakketten gebruiken. Wanneer je een bedrijf wilt beginnen zonder al te veel poespas zoals personeel of een auto van de zaak is het ook goed te doen om een boekhouding bij te houden in het rekenbladprogramma Excel. Voor het boekhouden en bijvoorbeeld het aanmaken van facturen kun je op de website van Microsoft allerlei voorbeelden en sjablonen vinden.

Online boekhouden

Naast het gebruik van rekenbladprogramma Microsoft Excel kun je tegenwoordig ook eenvoudig je boekhouding online bijhouden. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Primo Boekhouding:

Primo boekhouding is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers en freelancers. Met Primo boekhouding kun je snel en efficiënt een boekhouding bijhouden

E-boekhouden.nl

Met E-boekhouden.nl kunnen allerlei ondernemers direct en eenvoudig met online boekhouden aan de slag. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor het debiteurenbeheer, er is een makkelijke koppeling met internetbankieren en de btw-aangifte gaat erg eenvoudig.

Moneybird

Met moneybird kun je geheel gratis de online boekhouding bijhouden. De gratis versie is alleen beschikbaar wanneer er maandelijks slechts enkele facturen verstuurd worden. Moneybird is een ideale optie voor ondernemers die net begonnen zijn.

Exact online

Exact online is marktleider op het gebied van online boekhouding. Bij Exact Online betaal je iets meer voor de online boekhouding, maar heeft ook verschillende voordelen. Onder fiscalisten, boekhouders en accountants heeft Exact online een erg goede naam. Daarnaast heeft Exact Online een uitstekende aansluiting op de Belastingdienst. Wanneer je liever iets meer betaald zodat je zeker weet dat alles goed verloopt, dan is Exact de juiste partij.

Comments are currently closed.