Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

De “Startershypotheek”,……

Staat u op het punt voor het eerst een woning te kopen, dan bent u een starter. Starters verdienen vaak lager dan modaal, omdat ze aan het begin van hun carrière staan. Voor deze groep wordt het steeds moeilijker een betaalbare hypotheek af te sluiten.

Wat heel veel starters ontgaat, is de starterslening. Het verschil tussen de verwervingskosten en de maximale hypotheek (105% van de marktwaarde), wordt opgevangen door een starterslening.

De hoogte van uw starterslening hangt af van uw inkomen, de voorwaarden van uw gemeente, de voorwaarden van uw woningcorporatie en uw eigen vermogen.

De starterslening heeft een maximale duur van 30 jaar. De eerste 3 jaren betaalt u geen rente over de starterslening. Na 3 jaar wordt van u verwacht dat u over de starterslening rente gaat betalen en dat u begint met aflossing van de (starters)lening. U kunt na het verstrijken van de eerste 3 jaren ook een hertoetsing aanvragen. Zo betaalt u een maandlast passend bij uw inkomen.

Uw hypotheek wordt afgesloten met NHG en u kiest minimaal voor een rente vaste periode van 10 jaar.

Samenvattend:

Met een starterslening kunt u meer lenen (maximale hypotheek plus starterslening).

U betaalt de eerste 3 jaren geen rente en aflossing over de starterslening. Hierdoor heeft u de eerste 3 jaren lagere maandlasten.

De starterslening biedt veel mogelijkheden en maakt uw droomhuis bereikbaar.

Laat u goed informeren over de voorwaarden en mogelijkheden. Een hypotheekadviseur kan u goed van dienst zijn. Afspraak maken met een erkend hypotheekadviseur?

Comments are currently closed.