Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Hoe 1.000 euro besparen

Geld besparen is nog nooit zo eenvoudig geweest. We waren nieuwsgierig hoe je nu het beste geld kunt besparen en hebben daarom alle bespaarboeken gelezen. Het blijkt dat de echt grote besparingen maar uit een paar zaken komen. Als je daar werk van maakt, kun je vrij eenvoudig 1.000 euro besparen.

De NMa heeft bijvoorbeeld uitgezocht dat shoppen voor financiële producten een jong gezin gemiddeld 1.018 euro oplevert. Als alleenstaande kun je 379 euro tot zelfs 847 euro per jaar besparen. Dus alleen op financiële producten kun je al bijna de hele besparing binnenhalen.

Kleine internetbanken bieden bijvoorbeeld 50% meer spaarrente dan de grote traditionele banken. Gemiddeld hebben we ongeveer 20.000 euro spaargeld per persoon. Dus overstappen naar een spaarrekening met een hoge rente levert per jaar zo’n 150 euro extra op. In 5 jaar loopt dit voordeel op tot 800 euro als je rekening houdt met de rente.

Overstappen naar goedkope verzekeringen is ook de moeite waard. Vooral op de auto-, zorg- en inboedelverzekering kun je veel geld besparen. Maar ook op de reisverzekering kun je tientjes besparen door deze via internet af te sluiten in plaats van bij een touroperator.

De auto is een grote kostenpost waar vrij veel op valt te besparen, door te kiezen voor goedkope benzine, een energiezuinige rijstijl, maar ook op banden, afschrijving en de verzekering valt veel te besparen.

Ook op energie valt veel geld te besparen door te kiezen voor een energiezuiniger levensstijl en door te kiezen voor een goedkope energieleverancier. Door over te stappen naar een goedkope aanbieder kun je eerste jaar gemiddeld ongeveer 325 euro besparen. Op verlichting kun je 65 euro per jaar besparen door de oude gloeilampen te vervangen door energiezuinige spaarlampen.

Zo zijn er tientallen manieren waarop je vrij eenvoudig geld kunt besparen als je er een beetje werk van maakt.

We willen zoveel mogelijk mensen helpen met 1.000 euro besparen en hebben daarom de beste bespaartips op een rij gezet. Zo zie je in één overzicht waar je op kunt besparen en hoeveel. Ook vind je er uitleg hoe je de besparing realiseert.

,

Comments are currently closed.