Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Geld besparen op autokosten

Wanneer we zeggen dat autorijden erg veel geld kost tegenwoordig zal je daar hoogstwaarschijnlijk niet raar van opkijken. De benzineprijzen rijzen het plafond uit en het openbaarvervoer zit nou ook niet iedereen op te wachten. En gelukkig maar ook, als iedereen nu ineens met het openbaarvervoer zou gaan zullen velen ook geen stap vooruitkomen vanwege capaciteitsproblemen bij de NS. Maar dat ter zijde, we willen je toch raar op laten kijken door de manieren waarop je eenvoudig wat geld kan besparen tegen de hoge kosten voor het hebben en rijden van een auto.

Geld besparen op brandstof

Brandstof voor je auto is de grootste kostenpost. Maar er zijn wel degelijk manier om langer te kunnen doen met de benzine in je auto. Om te beginnen willen we je graag attenderen op je bandenspanning. Wanneer je banden goed opgepompt zijn is het voor de motor makkelijker de banden rond te laten gaan en gebruikt daardoor dus minder brandstof. Een andere manier om geld te besparen op brandstof is het tijdig schakelen tijdens het autorijden. Wanneer je op tijd schakelt kost het minder benzine. Ideaal is om rond de 2500 toeren te schakelen. Wanneer je een diesel auto rijdt is dit 2000 toeren. Als je later schakelt kost dit onnodig veel benzine. Ten derde, hou je aan het snelheidslimiet. Onnodig hard rijden kost niet alleen meer bezine, maar je loopt tevens de kans dat je bekeurd wordt en dat is natuurlijk zonde van je geld.

Geld besparen op je autoverzekering

Een andere manier van geld besparen is op je autoverzekering. Een autoverzekering is nou eenmaal verplicht, maar wellicht kan je hier nog geld op besparen. Zoek uit hoeveel geld je betaald aan premie en ga op zoek naar een goedkopere autoverzekering met de zelfde dekking. Heb je een alarm op de auto? Vermeld dit bij je verzekeraar. Verzekeringsverstrekkers zijn hier gevoelig voor en het geeft jou een sterk argument om de maandelijkse premie te verlagen.

, , ,

Comments are currently closed.