Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Zorgverzekering 2014 wordt in 2014 10 procent goedkoper!

De zorgverzekeraars hebben inmiddels de premies voor de zorgverzekering 2014 bekend gemaakt. De basisverzekering wordt in ieder geval bij alle verzekeraars goedkoper, maar met de aanvullende verzekeringen is dat niet altijd het geval.

Vóórdat je dus eventueel beslist om over te stappen naar een andere verzekeraar dan je huidige, is het verstandig niet alleen naar de basispremie te kijken, maar ook naar de aanvullende verzekeringen. Hou ook rekening met de voordelen van een collectieve verzekering, vaak levert dit een bepaalde korting op. Dat kan je namelijk honderden euro’s per jaar schelen!

Lagere premies
De premie voor de basisverzekering is bij de meeste verzekeraars omlaag gegaan tot bedragen net iets boven de 80 euro per maand. De goedkoopste aanbiedingen zijn voor een naturaverzekering, die alleen zorg bij gecontracteerde aanbieders vergoedt. Je kunt bijvoorbeeld in geval van niet-spoedgevallen slechts bij 16 ziekenhuizen in heel Nederland terecht.

Ook de tarieven voor de goedkoopste restitutieverzekering, welke wel vrije keuze biedt tegen vergoeding van gangbare tarieven, zijn verlaagd. De laagste premie voor de basisverzekering in deze vorm bedraagt ruim 83 euro per maand.

Nieuwe verzekeraars
Er zijn voor volgend jaar verschillende nieuwe soorten zorgverzekeringen bij gekomen. Zo bieden sommige ziekenhuizen via bestaande verzekeringsmaatschappijen een eigen polis aan. Ook kwamen sommige winkelbedrijven met een eigen zorgverzekering.

Je kunt nu ook kiezen uit verzekeringen met een beperkt zorgaanbod. Je betaalt daarvoor een lagere premie, maar de dekking geldt bijvoorbeeld niet voor alle ziekenhuizen.

Eigen risico
Een groot deel van de Nederlanders kiest voor het minimale verplichte eigen risico van 360 euro. Veel verzekeraars bieden nu lagere premies indien men voor een hoger eigen risico kiest, waarbij het eigen risico een maximum heeft van 860 euro in 2014.

Dat kan een goede keus zijn, als je er vanuit kunt gaan dat je lage zorgkosten gaat krijgen over het komende jaar. Maar pas daar wel mee op, omdat je altijd voor onverwachte gezondheidsproblemen kunt komen te staan.

 

Wat je ook doet, denk goed na over je keuze aangezien het een jaar duurt voor je weer kan veranderen!

,

Comments are currently closed.