Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Het ideale moment om te gaan beleggen

Na jaren van recessie lijkt het er nu toch op dat Europa langzaam aan uit het dal van de crisis beging te kruipen. De afgelopen weken heb je in de diverse media verschillende berichten kunnen horen over een krimpende werkeloosheid in diverse Eurolanden, een aantrekkende Euro ten opzichte van andere valuta, bedrijven die wat betere cijfers presenteren en andere factoren die aangeven dat we op de weg naar herstel zijn.

Historisch gezien zijn tijden van crisis altijd een interessante tijd geweest voor beleggers; zowel in een positieve als negatieve zin door de fluctuaties op de markten. Wanneer landen of een hele Eurozone uit een crisis beginnen te krabbelen betekend dit dat aandelen die dankzij de crisis flink gezakt zijn langzaam weer beginnen te stijgen in waarde en dit betekend dat het het ideale moment is om te gaan beleggen.

Vroeger ging je langs je bank of vermogensbeheerder om een opdracht door te geven of gaf je deze telefonisch door en betaalde je hier stevig voor. Tegenwoordig kun je gemakkelijk vanuit je luie stoel online realtime je beleggingen doorgeven aan een van de online brokers zoals Binck, Saxo Bank of Lynx. Deze online brokers hanteren hele scherpe tarieven waardoor het steeds interessanter wordt om online te beleggen met geld dat je normaliter op een spaarrekening zou zetten tegen een x percentage rente. Tijdens de crisis zijn de rentepercentages van veel spaarrekeningen flink gezakt waardoor de switch naar beleggen in producten als aandelen, opties, cfd’s etc nog interessanter wordt.

Wil je online gaan beleggen maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Er zijn verschillende handige websites waar je gemakkelijk online brokers kunt vergelijken op kosten, services en betrouwbaarheid. Vaak kun je bij een online broker ook een gratis demo account aanmaken waarop je met fictieve valuta kunt beleggen om de software en het gevoel van aandelen handelen kunt proberen en zo kunt kijken of online beleggen wat voor je is.

1 Tip..Handel niet met geld dat je niet kunt missen.

Comments are currently closed.

One thought on “Het ideale moment om te gaan beleggen

  • Beginner schreef:

    Hehe, eindelijk nog iemand die dat inziet. Mensen verklaren me altijd voor gek dat ik ben begonnen met beleggen. Maar wat mij betreft kan het vanaf nu alleen maar beter gaan met de koersen. Vooral op lange termijn.