Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Geld verdienen met aandelen SBM Offshore

Geld verdienen met beleggen?

Beleggen op de beurs kan erg lucratief zijn. Men koopt een stukje “eigendom” in het bedrijf en dat stukje eigendom kan meer waard worden als er meer vraag naar is en als het bedrijf goede resultaten weet te behalen.

De beurs in Nederland heet de AEX.  AEX staat voor Amsterdam Exchange Index. Op deze index staan de grootste Nederlandse bedrijven. Men kan hier aandelen kopen en verkopen.

Één van de aandelen op de AEX index is het aandeel SBM Offshore. Dit bedrijf is een offshore gerelateerd bedrijf wat mobiele booreilanden maakt en onderhoud. Ook schepen voor het vervoer van de olie worden door SBM Offshore gemaakt. Het bedrijf SBM Offshore is ontstaan uit diverse scheepswerven die zijn gefuseerd.

Heb jij geld over en wil je beleggen dat is de olie branche natuurlijk een goede belegging. De olieprijzen en de vraag naar olie blijven maar stijgen en er zijn geen redenen te bedenken waarom dit de komende jaren zal veranderen. Met opkomende landen als China stijgt de vraag naar olie en naar verwerkingsbedrijven ontzettend snel.

Beleggen doe je natuurlijk alleen met extra geld. Geld dat je over hebt. Het is niet verstandig te beleggen met geld wat je eigenlijk ergens anders voor nodig hebt. Je kunt met beleggen namelijk ook geld verliezen. Als jij met je geld aandelen koopt en deze aandelen worden toch minder waard omdat het bijvoorbeeld slecht gaat met het bedrijf dan maak je verlies als je de aandelen weer gaat verkopen. Je bent nooit zeker of een aandeel zal gaan stijgen. Dat noemen ze speculeren. Doe dit daarom alleen met geld wat je er speciaal voor gereserveerd hebt en je niet in de problemen kan brengen als je het verliest. Sluit bijvoorbeeld geen lening af om te beleggen.

Hopelijk is dit een leuke inleiding over beleggen en het aandeel SBM Offshore. Wij wensen je veel succes met de het kopen en verkopen van aandelen als je de sprong aandurft.

 

Comments are currently closed.