Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Wat is een renteswap?

Wat is een renteswap? Een renteswap wordt ook wel een product genoemd, een financieel product wel te verstaan. Een renteswap wordt door mensen uit de financiële branche belegd, de beleggers beleggen dit in variabele rentestanden. Een renteswap wordt aangeschaft bij een lening van bijvoorbeeld een eigen onderneming. Op aanraden van veel banken hebben diverse ondernemers een renteswap op hun lening genomen.

Waarom sluit men een renteswap?

Waarom een renteswap wordt aangeschaft? Een renteswap wordt meestal aangeschaft om de variabele rente bij een lening niet te veel laten stijgen. Door een renteswap op een lening te nemen koop je dus het risico af. Als de rente stijgt van een variabele rente voorkomt men dat de lening stijgt. Helaas hebben adviseurs de mensen die een renteswap hebben gekocht heel slecht geïnformeerd, de meeste ondernemers wisten niks af van een renteswap laat staan dat ze wisten wat een renteswap was. Informatie over de renteswap waar ook geen duidelijkheid over is, is dat het een financieel product is waar wel degelijk grote risico’s aan zitten. Bij een oplopende rente krijgt u met een renteswap geen extra kosten, dat is dus een leuk voordeel dat de rente omhoog gaat maar u blijft hetzelfde betalen. Helaas is het in deze tijd niet altijd rozengeur en maneschijn wat betreft de renteswap, want de rentes stijgen niet maar dalen eigenlijk wel heel erg….. wat inhoud dat de renteswap alleen maar zorgt voor nadelen doordat de waardes alleen maar dalen. Door deze nadelige renteswap lijden ondernemers heel veel verlies, doordat ze boetes krijgen die heel snel hoog op kunnen lopen. Ondernemers zijn zich van geen kwaad bewust want door de renteswap dachten ze veilig te zitten in hun financiële situatie. Zij zijn niet goed geïnformeerd over de nadelige effecten van de renteswap wat er nu dus op neer komt, dat de banken die de renteswap hebben afgegeven de schades voor hun rekening moeten nemen. Want zeg nou zelf als u had geweten wat de nadelen van de renteswap was had u toch nooit een lening met renteswap afgesloten?

Wat wordt er wel niet allemaal verdiend aan de renteswap?

Er gaan enorm hoge bedragen om in de wereld van de renteswap. Als een ondernemer een renteswap koopt bij een van de vele banken dan verdient de bank daar teveel geld aan. Er worden vervelende gesprekken gevoerd over de renteswap. Bankmedewerkers zeggen dan dat dit de enige manier is om grote risico’s af te dekken, maar niets is minder waar. U kunt op heel veel manieren de risico’s van een lening indekken echt niet alleen maar door een renteswap. Als u een lening afsluit met een vaste rente bent u nog slimmer bezig dan met de renteswap, want met de renteswap weet u nooit hoeveel u gaat betalen, ja teveel dat weet u wel zeker. Dat komt ook voornamelijk omdat de renteswap niet op de beurs zit. Daardoor beslist de bank wat voor rente u moet betalen. Dus die vullen hun zakken wel hoor wees daar maar niet bang voor. En omdat de renteswap dus van de bank is kunt u niet vergelijken met renteswap elders en daardoor heeft u niet een van de beste prijzen. Doordat u bij een renteswap niet een eenmalig bedrag betaalt en ook geen premie afdraagt voor een bepaalde periode zult u zich afvragen hoe komt het bedrag dan tot stand? Het zit zo, het bedrag dat u betaald is de hoogte van de rente van de swap, en dat is dus wat ze noemen de renteswap.

, ,

Comments are currently closed.