Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Voordelig een gitaar kopen

Wat is nou eigenlijk een voordelige gitaar? Deze vraag wordt vaak gesteld door beginnende gitaristen. Dit is dan ook niet zo gek, want het gitaar spelen is niet de goedkoopste hobby. Het meeste geld ben je namelijk kwijt aan de gitaarlessen en daarom is het verstandig om te besparen op de gitaar. In deze blog worden een aantal tips gegeven om als beginnende gitarist een gitaar extra voordelig te kunnen kopen.

Welke soort gitaar?

De soort gitaar bepaald grotendeels de prijs van de gitaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een akoestische of elektrische gitaar. In dit geval is een akoestische gitaar vele malen goedkoper, dan een elektrische. Wanneer je een elektrische gitaar wilt kopen ben je al gauw 100 euro kwijt voor de gitaar en dan moet je er ook nog een versterker bij kopen. In zijn totaal betaal je voor een elektrische gitaar dan al 200 euro. Een akoestische gitaar daarentegen is zonder versterker te bespelen en is verkrijgbaar voor 50 a 80 euro.

Kwalitatieve gitaar voor de helft van de prijs

We hebben het dan over tweedehandse gitaren. Wanneer je op zoek bent na een gitaar van een bekend merk (Fender, Gibson etc.), dan ben je al gauw meer dan 300 euro kwijt. Het is dan verstandig om eens op marktplaats te speuren naar tweedehandse gitaren van dit merk. Je bespaart dan niet alleen veel geld, maar hebt ook een gitaar van top kwaliteit. Hierbij is het wel weer belangrijk dat je goed let op beschadigingen of een kromme hals.

Gitaar accessoires zijn niet altijd noodzakelijk

Met een beperkt aantal gitaar accessoires ben je nog niet per se een slechte gitarist. Het stemmen van de snaren kun je namelijk ook gewoon doen met een app op je mobiel. Hiervoor is het dan ook niet noodzakelijk om een stemapparaat te kopen. Daarnaast kan het soms wel handig zijn om een plectrum te kopen. Deze kosten los ongeveer 30 cent en daarom voor een beginnende gitarist een prima accessoire.

 

 

, , ,

Comments are currently closed.