Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Slim besparen op je pianolessen

Als pianist zijnde kunnen pianolessen ontzettend veel geld kosten. Dit is dan ook èèn van de voornaamste redenen om niet te beginnen met het piano spelen. Dat moet toch anders kunnen? Ja, je kunt namelijk zonder veel moeite geld besparen op je pianolessen. In dit artikel kom je daarom een aantal handige tips te weten om als pianist meteen te kunnen besparen.

Methodes van piano spelen

Er zijn meerdere methodes om het pianospel te leren. Zo kun je ervoor kiezen om pianolessen te volgen bij een muziekschool. In dit geval betaal je per pianoles, waardoor het bedrag in sommige gevallen kan oplopen tot wel 2000 euro per jaar. Het voordeel van deze methode is wel dat je ontzettend veel begeleiding krijgt, waardoor je het pianospel beter zal aanleren. Ook kun je ervoor kiezen om pianolessen te nemen bij een privé leraar, welke aan huis komt. Deze methode is nog duurder dan die van de muziekschool. Dit is dan ook wel logische, omdat je een pianoleraar voor je alleen hebt.

Maar nu de methode om in tegenstelling tot de andere twee flink geld te besparen. We hebben het dan over online pianolessen, welke te verkrijgen zijn door middel van een online piano cursus. Voor deze manier van piano spelen betaal je eenmalig een bedrag van rond de 100 a 150 euro. Wanneer je eenmaal hebt betaald betekent dit ook gelijk dat je eigenaar wordt van de cursus. Nu kun je in principe je hele leven lang gebruik maken van deze pianolessen. Het nadelige karakter van deze manier ligt voorname in de zelfstudie van de cursist. Je krijgt namelijk niet èèn op èèn begeleiding van een pianoleraar. Daarnaast kun je wel gewoon om hulp vragen aan de maker/auteur van de cursus, welke zelf ook vaak pianist is.

Besparen op het toetsinstrument

Nu je een geschikte methode hebt gekozen is het tijd om een toetsinstrument te kopen. Hierbij is het ook verstandig om te gaan vergelijken, zodat je niks teveel betaald. In de meeste gevallen kun je het beste eerst een digitale piano of keyboard kopen en pas later overwegen om een akoestische piano aan te schaffen.

, , ,

Comments are currently closed.