Informatie over de euro

De laatste berichten over de euro

Auto delen: Goedkoper en Duurzaam!

Autorijden is duur en niet goed voor het milieu. Er zijn manieren waarop je het toch zo goedkoop en duurzaam mogelijk kan maken. Een van die manieren is auto delen. Maar hoe gaat dit in zijn werk en kun je je dan wel goed verzekeren? Goedkoopsteautoverzekering.net heeft het uitgezocht!

Manieren

Er zijn twee hoofdvormen in het autodelen, namelijk georganiseerd auto delen of particulier delen. De ene mogelijkheid is dus om een auto als het ware te ‘huren’ via een bedrijf . Bedrijven die je hiervoor kunt inschakelen zijn bijvoorbeeld: GreenWheels, MyWheels, Connectcar, Car2Go of Studentcar. De organisatie waarbij je huurt regelt dan de autoverzekering, daar hoef je je dan geen zorgen om te maken. Wanneer je je auto verhuurt via een organisatie spreek je vaak van te voren een prijs af, maar moet je wel bemiddelingskosten betalen.

De andere mogelijkheid is dat je de auto particulier deelt. Als je je auto zelf bijvoorbeeld niet altijd gebruikt kun je hem uitlenen aan vrienden of onbekenden. De hoofdbestuurder regelt in dat geval de autoverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere mensen een auto te kopen. Maakt iedereen even veel gebruik van de auto? Dan is er geen hoofdbestuurder en kun je dus geen standaard autoverzekering afsluiten. Je moet dan een autoverzekering speciaal voor autodelers afsluiten. Op dit moment is Centraal Beheer Achmea de enige verzekeraar die dit pakket aanbied.Wil je hier gebruik van maken moeten alle bestuurders lid worden van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Het lidmaatschap bedraagt €20 per jaar.
Bij de autoverzekering voor autodelers moeten de gegevens van alle regelmatige bestuurders bekend zijn bij de verzekering. Alle gebruikers van de auto bouwen los van elkaar schadevrije jaren op en wanneer er iemand schade rijdt is dat niet van invloed op de premie van de andere bestuurders.

Verzekeren

Check altijd van te voren hoe het zit met je autoverzekering voordat je je auto uitleent. In principe geldt dus de regel dat bij particulier autodelen de hoofdbestuurder van de auto de autoverzekering regelt. Is er geen hoofdbestuurder, omdat iedereen even veel gebruik maakt van de auto, dan moet je een speciale verzekering afsluiten voor autodelers. Huur of verhuur je een auto via een van bovengenoemde organisaties, dan regelen zij de autoverzekering die nodig is.

Comments are currently closed.